Een klant aan het woord

Humanitas

Humanitas logo
Locatie
Helmond
Doel
Opzetten van project AdministratieMaatje in gemeente Helmond.
Type
Vrijwilligersorganisatie & schuldhulpverlening

Products used

Beleid

Beleid

Projectcoördinatie van het nieuw op te starten AdministratieMaatje. Waaronder plannen, contacten aangaan, opzetten van kwaliteit.

Training

Training

Training opzetten en geven voor nieuwe vrijwilligers.

Coördinatie & samenwerking

Vanuit een enthousiaste groep vrijwilligers is er een werkgroep ontstaan binnen Humanitas met het idee van AdministratieMaatje. Om dit tot een goed resultaat te brengen was er sturing nodig. Hiervoor is Maartje ingeschakeld. Door de nauwe samenwerking met de werkgroep en het adequaat oppakken van noodzakelijke acties, is het project AdministratieMaatje voortvarend van start gegaan.

Een gerichte tijdpad met een uitvoeringsplan van Maartje heeft dit mogelijk gemaakt. Op deze manier kon er geprioriteerd worden, overlegd op de juiste momenten maar vooral doorgepakt worden om van start te gaan.

Er is een groep vrijwilligers verzameld en een aantal procesmatige zaken geregeld die noodzakelijk zijn om een project van de grond te krijgen.

Nadere verdieping gericht op jongeren

Steeds meer jongeren komen op jonge leeftijd al in aanraking met schulden. Er verandert ontzettend veel wanneer je 18 jaar wordt. Ineens ben je verantwoordelijk voor je eigen verzekering, oplopende studieschuld en vanuit de jeugdwet moet je over naar de WMO. Om deze complexe overgang haalbaar te maken voor jongeren in Helmond heeft Maartje binnen Humanitas Helmond een specifieke aanpak gericht op jongeren opgezet. Een verlengstuk van AdministratieMaatje maar met vrijwilligers, een aanpak en samenwerkingen die zich speciaal richten op jongeren.

Maartje heeft aan de hand van een concreet plan, acties uitgezet binnen de gemeente Helmond . Daarnaast is er samenwerking opgezet met scholen om dit project stevig neer te zetten.

Dat zoek ik ook!