Een klant aan het woord

Roger That Inspiratielab de Peel

Locatie
Someren
Doel
Opzetten van locatie voor jongeren met daarin de benodigde kwaliteitseisen op het gebied van ondersteuning & (jeugd)zorg.
Type
Vrijplaats voor jongeren

Products used

Beleid

Beleid

Onderzoek en opstart beleid en kwaliteitshandboek

Advies

Advies

Advies in zorg contractering, kwaliteit opzetten en casuïstiek.

Training

Training

Vrijwilligers en medewerkers werven en trainen op het gebied van pedagogisch handelen, veiligheid en gespreksvoering.

Samen een missie aangaan vanuit gedeelde ervaringen

De Rogier Hulst Foundation is opgezet door Astrid van Vugt. Astrid verloor haar zoon Rogier aan zelfdoding en heeft haar verdriet en verlies gebruikt in een missie om de welzijnswereld systematisch te veranderen. Een van de plannen vanuit de Rogier Hulst Foundation was het opzetten van een community waarin jongeren zichzelf kunnen zijn, tot rust kunnen komen en zich kunnen ontplooien. Voor haar zoon Rogier, was dit een creatieve plek waar hij zich tot uiting kon laten komen.

Na een landelijke zoektocht voor de eerste locatie, is het gemeente Someren die de juiste plek kan bieden.

Al zeer snel kon Maartje daarbij rekenen op groot draagvlak, intern en extern, omdat Maartje de taal van professionals en vrijwilligers in dit veld spreekt, zaken snel doorzag en zichtbaar enthousiast was over de visie achter het Inspiratielab en de daadkracht van alle betrokkenen.

P. Thijssen (voorzitter bestuur)

Ont-moeten, ontdekken en ontplooien

Dit project, een initiatief van de Rogier Hulst Foundation, vergroot de veerkracht van jongeren van 11 tot 25 jaar in de Peelregio. Basis daarvoor zijn de drie O’s van het Inspiratielab: Ont-moeten, Ontdekken en Ontplooien. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar activiteiten van, vóór en dóór jongeren worden georganiseerd. Een eigentijds lab waar jongeren hun talenten ontdekken, creatief zijn en zich ontplooien. Een vertrouwde plek waar jongeren antwoorden op ‘levens’-vragen vinden en hun zelfredzaamheid in onze uitdagende maatschappij versterken. 

De initiatiefnemers van het Inspiratielab hadden na de opstartfase behoefte aan ondersteuning bij de doorontwikkeling en professionalisering; ze wilden aan de ene kant waarborgen dat het initiatief laagdrempelig en veilig zou blijven, maar aan de andere kant ook zou voldoen aan objectieve kwaliteitseisen en daarmee in aanmerking zou komen voor structurele financiering.

Maartje bleek goed thuis in de domeinen van welzijn, onderwijs, zorg en arbeidsmarkt. En was zeer snel in staat alle ideeën en het enthousiasme van de vrijwilligers samen te brengen in een doortimmerd plan en strakke planning.
Via dit plan heeft Maartje ons begeleidt in het maken van belangrijke keuzes, passend bij onze ambities en identiteit.  Al zeer snel kon zij daarbij rekenen op groot draagvlak, intern en extern, omdat Maartje de taal van professionals en vrijwilligers in dit veld spreekt, zaken snel doorzag en zichtbaar enthousiast was over de visie achter het Inspiratielab en de daadkracht van alle betrokkenen.  Dit was ook de reden dat we Maartje hebben gevraagd om als coördinator de uitvoering van het plan te gaan begeleiden.